Çinko oksit üretimi ve fotokatalitik aktivitelerinin belirlenmesi - İnan, Muhammed; Erkoç,Ertuğrul; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2019)
Yapısal boyutu 100 nanometrenin altında olan yapılara nanopartikül denir ve yapısal boyut olarak büyük olan malzemelere göre daha üstün ve çeşitli özellikler göstermektedir. Bu nanoyapılı malzemelerden yaygın olarak kullanılan titanyum dioksit (TiO2)'dir. Nanopartiküller yarı iletken yapısı itibariyle günümüzde kozmetik, kimya, seramik ve cam sanayii, güneş pilleri, elektronik ve tekstil ile ilgili pek çok alanda kullanılmaktadır. Işığa karşı yüksek hassasiyete sahip olan nanopartiküller foto uyarılma ile ortama serbest elektron verir. Işık altında redoks reaksiyonlarının meydana gelmesine olanak sağlar. Bu malzemeler fotokatalizör olarak adlandırılır. Fotokataliz reaksiyonlarında ışık, reaksiyonun daha uygun koşullarda gerçekleşmesini sağlar.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019
Kaynakça : 46-47 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi., -- Tezler; Çinko Oksit, Fotokatalizör; Kimyasal Çöktürme, Fotokatalitik Aktivite