Seçici lazer sinterleme yöntemi ile katmanlı olarak üretilmiş termoplastik ve kompozit malzemelerin bilgisyar destekli analizi için malzeme modelinin oluşturulması. - Bayram, Alperen; Uzunsoy, Deniz; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2019)
Seçici Lazer Sinterleme (SLS) yaygın kullanılan katmanlı üretim tekniklerinden biridir. Bu yöntem ile polimer, kompozit ve metal malzemelerin katmanlı olarak üretimi gerçekleştirilebilmektedir. Düşük ergime sıcaklığına sahip termoplastik malzemeler Lazer Sinterleme yöntemi ile yaygın olarak üretilmekle birlikte Polieter-keton-keton (PEKK) gibi yüksek ıs polimerleri üzerine yapılan çalışmalar gittikçe yaygınlaşmaktadır. Yüksek ısı polimerlerinin yanısıra karbon fiber katkılı termoplastik kompozit malzemelerin SLS yöntemi ile üretimi de önem kazanmaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019
Kaynakça : 61-62 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi., -- Tezler; Eklemeli imalat, katmanlı imalat; Seçici lazer sinterleme; Karbon fiber katkılı polimer, PEKK, PA, çekme testi, 3B yazıcı