Kur'an'da Yahudiler - Harman, Ömer Faruk, Profesör Doktor (İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Kur'an Araştırmaları Merkezi., 2019)
Kur'an'ın Ehl-i kitap olarak adlandırıldığı, kutsal kitapları Tevrat'ın Hak katından indirildiğini bildirdiği, kendilerine gönderilen çok sayıdaki peygamberin hem Müslüman olduklarını hem de Müslüman olmanın ön şartının onlara inanmak olduğunu ifade ettiği İsrailoğulları hakkında Kur'an'da tafsilatlı bilgiler yer almaktadır. Yahudilerle ilgili Kur'an'da verilen bilgileri daha iyi anlayabilmek, onları önyargısız ve doğru değerlendirebilmek için bu bilgilerin, Yahudi geleneğinde yer alan bilgilerle karşılaştırılması faydalı olacaktır. Bu kitapta sırf Yahudi tarihi ve dini ele alınmamış, Kur'an'daki bilgiler esas alınarak aynı konulardaki Kur'an dışı veriler değerlendirilmiştir. -- Arka kapak.