Farklı yöntemler kullanılarak Bursa ve Türkiye için elektrik enerjisi talep tahmini - Uzun, Elif (2019)
Elektrik enerjisi ihtiyacı yıllar geçtikçe hızlı şekilde artış göstermektedir. Bu artan ihtiyacı karşılamak için gerek devlet yatırımları gerekse özel sektör yatırımları sürekli artmaktadır. Elektrik enerjisi yatırımları hem mali yönden yüksek maliyetli hem de gerçekleşme ve devreye alınma süreleri yılları bulan yatırımlardır. Tüm bu durumlar, elektrik enerjisi tahmininin önemini gün geçtikçe arttırmaktadır.