Polimer kompozit esaslı li-on batarya paketlerinin geliştirilmesi ve özelliklerinin araştırılması - Yıldız, Görkem (2019)
Günümüzde elektrikli otomobillerin öneminin artmasıyla birlikte, otomobil firmalarının elektrikli araçlar üzerinde yaptıkları çalışmalar her geçen gün artmaktadır. Bu doğrultuda batarya kapasitelerinin arttırılması ve araçların hafifletilmesi ile ilgili çalışmalar üzerine yoğunlaşılmıştır. Gelecekte elektrikli otomobillerin geleneksel yakıt motorlu araçların yerine geçmesi için bu engel aşılmalıdır. Bu yönde yapılan çalışmalardan biri de toplam araç ağırlığının azaltılmasıdır.