Polimer kompozit esaslı li-on batarya paketlerinin geliştirilmesi ve özelliklerinin araştırılması - Yıldız, Görkem; Akkoyun, Meral; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2019)
Günümüzde elektrikli otomobillerin öneminin artmasıyla birlikte, otomobil firmalarının elektrikli araçlar üzerinde yaptıkları çalışmalar her geçen gün artmaktadır. Bu doğrultuda batarya kapasitelerinin arttırılması ve araçların hafifletilmesi ile ilgili çalışmalar üzerine yoğunlaşılmıştır. Gelecekte elektrikli otomobillerin geleneksel yakıt motorlu araçların yerine geçmesi için bu engel aşılmalıdır. Bu yönde yapılan çalışmalardan biri de toplam araç ağırlığının azaltılmasıdır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019
Kaynakça : 67-72 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Li-on batarya; Batarya paketi; Hibrit polimer kompozit