Loading…
Mikroenkapsüle ve taze arı sütünün antimikrobiyal aktivitelerinin kıyaslanması ve muhafaza süresinin antimikrobiyal aktive üzerine etkisinin belirlenmesi /
Arı sütü, genç larva döneminde yavru arıların ve kraliçe arının beslenmesinde kullanılan biyoaktif bileşenler yönünden zengin bir gıdadır. Antimikrobiyal, antioksidan, antitümör, immünomodülatör özelliklerinin yanısıra antidiyabetik, antihiperkolesterolemik, hipotansif ve anti-inflamatuar etkiye sah...
Main Author: | Ordu, Neslihan |
---|---|
Corporate Author: | Fen Bilimleri Enstitüsü |
Other Authors: | Cınar, Aycan (tez danışmanı.) |
Format: | Thesis |
Language: | Turkish |
Published: |
Bursa,
2019.
|
Subjects: |
Similar Items
-
Arı sütü ve kestane balı karışımının antioksidan, antimikrobiyal, sitotoksik, genotoksik ve antigenotoksik etkilerinin araştırılması.
by: Kıldalı, Elife
Published: (2021.) -
Arı sütü ve 10-hidroksi-2-dekanoik asidin (10-hda) sağlıklı insan deri hücrelerinde sitotoksik etki ve mekanizmalarının araştırılması/
by: Kuşcu, Çağatay
Published: (2024) -
Arı poleni ve reyhan (Ocimum basilicum L.) uçucu yağı kombinasyonunun antioksidan kapasite ve antimikrobiyal aktivitesinin belirlenmesi /
by: Yılmaz, Hacer
Published: (2024) -
Nanolipozom ile pıstacıa terebınthus L. yaprağı esktraktının enkapsülasyonu ve karakterizasyonu /
by: Yılmaz, Ali
Published: (2020.) -
Serbest muhasebeci ve mali müşavirler mesleği üzerinde Kraliçe Arı Sendromu: Bursa ili örneği /
by: Savaş, Ebru
Published: (2022.)