Uludağ'da (Bursa) yayılış gösteren abies nordmanniana (Steven) spach subsp.bornmuelleriana (mattf) coode&cullen ormanlarının bitki sosyolojisi yönünden araştırılması - Kavaklı, Seydi Ahmet; Bursa Teknik Üniversitesi (Bursa, 2019)
Bu çalışma Marmara Bölgesi'nin en yüksek kütlesi olan Uludağ (Bursa)'da yayılış gösteren Abies nordmanniana subsp. bornmuelleriana ormanlarının bitki sosyolojisi açısından araştırılmasını içermektedir. Araştırma alanı 1220,1 ha genişliğindedir ve 68 örneklik alan kullanılarak çalışma yapılmıştır. Çalışmada braun-blanquet metodu uygulanmıştır. Örneklik alanların vejetasyonunu belirlemek için hem klasik yöntemler hem sayısal yöntemler kullanılmıştır. Araştırma sonucunda, 1 yeni bitki birliği bilim dünyası için yeni kayıt olarak tespit edilmiştir. Tespit edilen yeni birliğin habitat ve silvikültürel özellikleri, fizyonomi ve yayılış özellikleri belirlenmiştir. Bu birlik ve bağlı olduğu sistematik birimler şu şekildedir
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019
Kaynakça : 76-79 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Bitki sosyolojisi; Uludağ,Bursa; Abies nordmanniana subsp