Yüksek başarımlı hesaplama kullanan elektromanyetik dalga yayılım modelleri geliştirilerek uygun verici ve konumunun belirlenmesi - Aydın, Alp Eren (2020)
Bu tezde çeşitli elektromanyetik dalga metotları; moment metodu, sonlu elemanlar metodu, zaman domeninde sonlu farklar metodu, geometrik optik, düzgün kırınım teorisi (DKT), eğim kırınımı (EK), dışbükey zarf tekniğine dayalı eğim kırınım (EKDZ) metotları ve bu metotların birbirine göre üstünlükleri ve eksiklikleri incelendi.