Bir astronottan hayat dersleri - Hadfield, Chris; Kelso, İlknur; Çengelci, Bekir (Ankara : Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, 2019)
Albay Chris Hadfield onlarca yıl astronotluk eğitimi aldı ve yaklaşık 4000 saat uzayda kaldı. Bu süre içinde bir uzay istasyonunun kapısını İsviçre çakısıyla açmak, pilotu olduğu uçaktan bir yılanı dışarı atmak ve yörüngedeki bir uzay aracının dışına tutunmuş durumdayken geçici körlük yaşamak gibi maceralar atlattı. Albay Hadfield'ın başarısının ve hayatta kalmasının sırrı NASA'da öğrendiği alışılmadık bir felsefe idi: En kötü olasılık için hazırlan ve her anının tadını çıkart. Bir Astronottan Hayat Dersleri'nde Albay Hadfield okurları eğitim hayatı ve uzay keşfi yıllarının derinliklerine götürerek onlara imkânsızı nasıl mümkün kılacaklarını gösteriyor. Kalkışın heyecanını, uzay yürüyüşlerinin büyüsünü ve krizlerin gerektirdiği ölçülü ve sakin tepkileri aktardığı zihin açıcı ve eğlenceli hikâyelerle, alışılagelmiş bilgeliğin başarı ve mutluluğun önüne nasıl geçebileceğini anlatıyor. Uzayda aldığı olağandışı eğitim ona bazı alışılmadık dersler vermiş: Başarıya odaklanma, başkalarının ne düşündüklerini önemse ve küçük şeyleri dert et. Sizler belki de asla Albay Hadfield gibi bir robot yapmayacak, bir uzay aracı kullanmayacak, bir müzik videosu çekmeyecek ya da sıfır kütle çekiminde basit bir ameliyat gerçekleştirmeyeceksiniz; fakat onun güçlü ve farklı içgörüleri size bir astronot gibi düşünmeyi öğretecek, dünyadaki yaşama, özellikle de kendinizinkine bakış açınızı tamamen değiştirecek. -- Arka kapak.
Özgün eser adı: An astronaut's guide to life on earth.
Dizin vardır.
Bibliyografik bilgi içerir.
Metin Türkçe; İngilizce'den çeviri.
Keywords: Hadfield, Chris; Astronauts -- Canada -- Biography; Astronotlar -- Kanada -- Biyografi; Manned space flight -- History; İnsanlı uzay uçuşu -- Tarih