Türkiye'de güvenlik bürokrasisi ve medya - Küçükyılmaz, M. Mücahit (Anıttepe, Ankara : Polis Akademisi Yayınları, 2019)
Arka kapak: Genelde güvenlik sektörünün, özelde ise polisin toplumsal çatışma riski taşıyan siyasal süreçlerde "taraf" olması, her bakımdan ciddiye alınması gereken bir durumdur. 1980 askerî darbesi öncesi şartlarında çeşitli ideolojik katmanlar etrafında bir araya gelen polislerin dernekler kurarak siyasal yaşamın birer parçası olması ve solcu-sağcı kıskacına girmesi bâkir bir alan olarak karşımızda durmaktadır. Bu polis derneklerinin en önemlileri olan Pol-Der ve Pol-Bir ile ilgili literatürde yok denecek kadar az sayıda çalışmanın olması da, bu konun hâlâ araştırılmaya muhtaç bir mahiyet arz ettiğini göstermektedir.Bu boşluğu bir nebze olsun doldurabilmek amacıyla tasarlanan bu çalışma, 1980 öncesi Pol-Der ve Pol-Bir zeminindeki mesleki örgütlenme ve siyasallaşma tartışmalarının ulusal gazetelere yansımalarını göstergebilimsel bir yöntemle atmosferine belli ölçüde ışık tutmayı denemektedir.
Kaynakça: 173-176 sayfa.
Keywords: Özel güvenlik hizmetleri -- Türkiye; Private security services -- Turkey