Allah'ın hidayetine giden yolda Oğuz Han ilk Türk hükümdar ve Hakanları - Kitapçı, Zekeriya, 1937 (Yedi Kubbe Yayınları, 2015)
Hemen şunu itiraf edelim ki; İslâm hidayet güneşinin Türk yurtlarında doğduğu ve bu ilahi fırtınanın Turan yurtlarında.estiği Vlll. lX. ve X. asırlar Turan Yurdu kahramanları ve Türk dünyası hükümdar ve hakanları içinde çok önemlidir. Bunlardan Nizak Tarhan, Tuğ Şad, Sul Tekin, Akşit Oğuz Bek, Hazar Kağanı ve Bulgar hükümdarı Bilgevar Han Allahın hidayetine yönelmiş, Onun ipine sarılmış ilk Türk hükümdarlarıdır. Abdü-l Kerim Satuk Buğra Han'ın Müslümanlığı ise tam bir ilahi destandır ve aslı yedi kat göklerin gerisinden gelen ilahi br sese dayanmaktadır. Elinize aldığınız bu kitap tümü ile bu Türk hükümdarlarının İslam hidayetine giden yoldaki ilk alın yazıları ve bunun kelimelerle ilk defa okunuşudur. Bu bakımdan bu kitabın okunmasında bir çok ibretler vardır.