Avrasya meseleleri - Nerimanoğlu, Kamil Veli.; Koçak, Yalçın (İstanbul : İstanbul Aydın Üniversitesi Orta Doğu ve Kafkasya Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2018)
Dünyanın politik, ekonomik, sosyo-kültürel ve stratejik meselelerinin çözülmesinde Avrasya coğrafyası, bu coğrafyada yerleşen ülkeler ve onların her türlü ilişkileri önemli rol oynamaktadır. Kitapta Avrasya kavramı, Avrasya teorisinin tarihsel ve çağdaş yorumları özellikle Avrasya'nın Türk dünyası, Rusya ve Çin konseptleri, yeni Avrasyacılığın temel ilkeleri üzerine bilgi verilmiş, Avrupa dilleri ve onların karşılıklı ilişkileri açıklığa kavuşturulmuştur... -- Arka kapak.
Avrasya sosyo-ekonomik ve politik problemleri - Avrasya dil problemleri - Avrasya düşünürleri.
Kaynakça : 328-341 sayfa.
Keywords: Turkic peoples -- Politics and government; Türk halkları -- Siyaset ve yönetim; Turks -- History; Türkler -- Tarih; Asia, Central -- Politics and government -- History; Orta Asya -- Siyaset ve yönetim -- Tarih; Turkey -- Ethnic relations; Türkiye -- Etnik ilişkiler