Sosyal bilimler - Desjeux, Dominique (Kültür Kitaplığı, 2005)
Sosyoloji, Tarih, Psikoloji, Antropoloji, Bilişsel Bilimler, Demografi... Sosyal bilimler altında toplanan disiplinler, yaklaşım ve inceleme konuları bakımından o kadar farklıdır ki tüm sosyal bilimleri bir başlık altında toplamaya girişmek anlamsız olacaktır. Yine de, tüm bu alanların her biri kendine özgü bir bakışla toplumun bir parçası olan insanı gözlemlemeye çalışır. -- Arka kapak.