Pilot ölçekli gövde boru tipi ısı değiştirici sisteminin kurulması, kontrolü ve simülasyon programları ile deneysel verilerin karşılaştırılması - Boran, Murat (2020)
Gövde borulu ısı değiĢtiriciler endüstride yoğun olarak kullanılan ısı değiĢtirici tipleridir. Piyasa da kolaylıkla bulunabilir. Yüksek sıcaklık ve basınç değerlerine göre dizayn edilip çalıĢtırılabilmesi en büyük avantajlarından biridir. Bir çok değiĢken malzeme ve metaryal ile üretilebilmesi geniĢ proses aralığında çalıĢtırılabilmelerini sağlar.