Kağıt hamuru ve sisal elyaf takviyeli pla biyokompozitlerinin özelliklerinin incelenmesi - Değirmenci, Nejla; İmamoğlu, Sami; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2020)
Biyokompozitler, doğal elyaflarla, petrol türevi PP (poli propilen), PE (Poli etilen), epoksitler gibi biyobozunmayan polimerlerin, ya da PLA (Polilaktik asit) ve PHAlar gibi biyopolimerlerin kompozitleridir. Karbon, cam elyaf ve aramid liflerinin dezavantajları, fazla enerji tüketimi, çevresel etkisinin fazla olması, maliyeti ve ömür sonunda atık bırakmaları sebebiyle doğal fiberler (NFC) ile güçlendirilmiş polimerlerin, geniş bir alanda endüstriyel olarak da kullanılmaya başlanmasına sebep olmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020
Kaynakça : 56-58 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Polilaktik asit PLA; Sisal; Yeşil kompozit