GDO analizlerinde kullanılan crm izolatlarının kontrolllü muhafaza koşullarında tekrar kullanım olanaklarının araştırılması - Dağdelen, Ayşe.; Çağal, Münevver Müge; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2020)
Genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) avantaj ve dezavantajları tartışılmakla beraber potansiyel yararları nedeniyle halen yaygın olarak üretilen ürünlerdir. Ürünlerde GDO varlığının tespiti kalitatif tarama ve tiplendirme analizleri ile belirlenirken, miktar analizleri kantitatif testlerle yapılmaktadır. GDO analizlerinden tiplendirme analizlerinde pozitif kontrol olarak ve miktar analizlerinde kalibrasyon eğrisi hazırlamada sertifikalı referans maddeler (CRM) kullanılmaktadır
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020
Kaynakça : 39-44 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; GDO-DNA-CRM.; Analiz- Muhafaza-Dondur-Çöz.