Fonksiyonel derecelendirilmiş ile tabakalı kompozit kirişlerin dinamik, stabilite ve statik analizleri - Kırlangıç, Okan.; Kırlangıç, Okan; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2020)
Fonksiyonel derecelendirilmiş kompozit malzemeler, tabakalı kompozit malzemelerde oluşan bir takım olumsuz özellikleri iyileştirmek amacıyla oluşturulan yeni tip bir kompozit malzeme türüdür. Tabakalı kompozit malzemelerin arayüzlerinde oluşan gerilme yığılmaları, tabakalar arasında delaminasyon ve çatlaklara yol açmaktadır. Tabakalar arasındaki ani geçişten dolayı ortaya çıkan bu gerilme süreksizliğini en aza indirmek için, fonksiyonel derecelendirilmiş malzeme ile malzeme özellikleri kademeli olarak derecelendirilerek gerilme yığılmaları en aza indirilir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020
Kaynakça : 71-75 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Kompozit malzemeler; Fonksiyonel derecelendirilmiş malzemeler; Ritz metodu-Statik analiz