Pasif bir alt ekstremite yürüyüş desteğinin biyomekanik tasarımı - Yıldız, Seda.; Lekesiz, Hüseyin; Fen Bilimleri Enstitüsü; Bursa Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Anabilim Dalı (Bursa, 2020)
Yürüyüş destekleri genel olarak bilinen adıyla dış iskeletler insan uzuvları ile etkileşim halinde çalışan, 1890 yılından günümüze kadar gelişerek, kullanan kişiye yardımcı olmak için tasarlanan giyilebilir cihazlardır. Dış iskeletler insan makine etkileşiminin artmasıyla günümüz teknolojisinde askeriye ve sağlık alanı başta olmak üzere endüstriyel ve sivil hayatta da kullanılmaya başlanmıştır
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020
Kaynakça : 49-50 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Alt ekstremite; Aşil tendonu; Dış iskelet; Metabolik enerji