Loading…

Keşkül üretiminde haccp sistemi ve çevresel izleme programının (çip) uygulanması /

İnsan yaşamının her evresinde gerekli olan makro ve mikro besin öğelerini içeren süt ve süt ürünleri halk sağlığı açısından büyük bir öneme sahiptir. Süt ürünleri arasında yer alan sütlü tatlılar gelişen teknoloji, toplumun tüketim alışkanlıklarının değişmesi ve buna bağlı olarak hazır tüketimin yay...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Onbaşı, Elif
Corporate Authors: Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Fen Bilimleri Enstitüsü
Other Authors: Cinar, Aycan (tez danışmanı.)
Format: Thesis
Language:Turkish
Published: Bursa, 2020.
Subjects:
Online Access:https://hdl.handle.net/20.500.12885/2751
View in OPAC
Description
Summary:İnsan yaşamının her evresinde gerekli olan makro ve mikro besin öğelerini içeren süt ve süt ürünleri halk sağlığı açısından büyük bir öneme sahiptir. Süt ürünleri arasında yer alan sütlü tatlılar gelişen teknoloji, toplumun tüketim alışkanlıklarının değişmesi ve buna bağlı olarak hazır tüketimin yaygınlaşmasıyla sanayide üretilen ve marketlerde yerini alan ticari bir ürün grubu olmuştur. Artan talepler karşısında mikrobiyolojik açıdan riskli ürün grubu olarak bilinen sütlü tatlılarda gıda güvenliğinin sağlanması giderek daha da önem kazanmaktadır.
Physical Description:137 sayfa : çizimler ; 30 cm.
Bibliography:Kaynakça : 82-89 sayfa.