Keşkül üretiminde haccp sistemi ve çevresel izleme programının (çip) uygulanması - Onbaşı, Elif.; Cinar, Aycan; Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2020)
İnsan yaşamının her evresinde gerekli olan makro ve mikro besin öğelerini içeren süt ve süt ürünleri halk sağlığı açısından büyük bir öneme sahiptir. Süt ürünleri arasında yer alan sütlü tatlılar gelişen teknoloji, toplumun tüketim alışkanlıklarının değişmesi ve buna bağlı olarak hazır tüketimin yaygınlaşmasıyla sanayide üretilen ve marketlerde yerini alan ticari bir ürün grubu olmuştur. Artan talepler karşısında mikrobiyolojik açıdan riskli ürün grubu olarak bilinen sütlü tatlılarda gıda güvenliğinin sağlanması giderek daha da önem kazanmaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020
Kaynakça : 82-89 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Gıda güvenliği; HACCP; Keşkül üretimi; Kritik konrol noktası