Nokta odakl♯ł fresnel lens kullan♯łlan CPV sistemlerde ikincil optik eleman kullan♯łm♯łn♯łn etkisi - Kartal, Ferhat; Turan, Osman; Bursa Teknik ©œniversitesi Makine M©ơhendisli♯Ÿi Anabilim Dal♯ł; Fen Bilimleri Enstit©ơs©ơ. (Bursa, 2020)
Bu ©ʹal♯ł¿Ÿmada, yo♯Ÿunla¿Ÿt♯łr♯łc♯ł optik eleman olarak nokta odakl♯ł Fresnel lens kullan♯łlan ©ʹift optik elemanl♯ł CPV sistemlerin performanslar♯ł, ̧ð = 500 ve 1000 ̧'Š/̧'š2 g©ơne¿Ÿ ♯ł¿Ÿ♯łn♯łm ¿Ÿiddeti alt♯łnda deneysel olarak incelenmi¿Ÿtir. Bu kapsamda farkl♯ł optik ©œzelliklere sahip Fresnel lens ©ʹiftlerinden olu¿Ÿan tek ve ©ʹift optik elemanl♯ł 33 farkl♯ł CPV sistem konfig©ơrasyonu g©œz ©œn©ơne al♯łnarak, birincil ve ikincil optik eleman yo♯Ÿunla¿Ÿma oranlar♯ł (̧œ1, ̧œ2), ̧'" say♯łlar♯ł (̧'"1, ̧'"2) ve lensler aras♯ł mesafenin (̧¿̧ʺ) CPV sistem performans♯ł ©ơzerindeki etkileri detayl♯ł olarak ara¿Ÿt♯łr♯łlm♯ł¿Ÿt♯łr. Buna g©œre, uygun optik ©œzelliklere sahip ikincil Fresnel lens kullanman♯łn, CPV sistem performans♯łn♯ł ©œnemli ©œl©ʹ©ơde iyile¿Ÿtirdi♯Ÿi g©œzlenmi¿Ÿtir.
Tez (Y©ơksek Lisans) -Bursa Teknik ©œniversitesi Fen Bilimleri Enstit©ơs©ơ, 2020
Kaynak©ʹa : 74-79 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik ©œniversitesi. -- Tezler; G©ơne¿Ÿ enerjisi; CPV sistem; Fresnel lens; ♯ʻkincil optik eleman; ANOVA