Tabii kauçuk (NR) / stiren bütadien kauçuk (SBR) esaslı burçların üretimi ve test yöntemleri - Akyüz, Seher (2020)
Kauçuk malzemeler günümüzde otomotiv sektörü ağırlıklı olmak üzere geniş bir kullanım alanına sahiptir. Otomotiv sektöründe özellikle titreşim, gürültü ve şok engelleyici olarak anti vibrasyon burçlarında, motor takozlarında, amortisörlerde, bağlantı noktalarında kauçuk kullanılmaktadır.