Nişasta konsolidasyon döküm yöntemi ile atık yumurta kabuğu kullanılarak gözenekli kalsiyum silikat üretimi - Kavçak, Özge.; Kalemtaş, Ayşe; Bursa Teknik Üniversitesi İleri Teknolojiler Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2020)
Tez çalışması kapsamında atık tavuk yumurta kabuğu ve silika kullanılarak nişasta konsolidasyon tekniği ile kalsiyum silikat esaslı biyoseramik malzemelerin üretimi gerçekleştirilmiştir. Yumurta kabuğundan biyoseramik sentezi sürecinde bileşimde kulllanılan silika miktarının ve sisteme kaolen takviyesinin elde edilen faz bileşimi üzerine etkisi incelenmiştir.
10.09.2020 tarihinden itibaren altı ay boyunca erişime kapalıdır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020
Kaynakça : 64-76 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Kalsiyum silikat sentezi; Doku iskelesi; Atık yumurta kabuğu; Nişasta konsolidasyon yöntemi