Robot teknolojisine giriş : matematiksel modelleme - Bayraktaroğlu, Zeki Yağız (Nobel Akademi Yayın no ; Mühendislik no, 2018)
Bu kitapta; endüstriyel robotların tasarımı, analizi, benzetimi ve kontrolü için kullanılan matematiksel modeller konu edilmektedir. Açık kinematik zincirlerle tanımlanan seri manipülatörlerin modellenmesinde uygulanan analitik yöntemler, mühendislik bakış açısıyla sunulmaktadır. Analitik modelleme yöntemleri; geometri, kinematik, statik ve dinamik başlıkları altında, kolaylıkla programlamaya elverişli, sistematik bir yaklaşımla tanıtılmaktadır. Endüstriyel robotlarda yaygın olarak karşılaşılan seri manipülatör yapıları için ayrıntılı uygulama örnekleri verilmektedir. -- Arka kapak.