Ɛ- Kaprolaktan ile modifiye edilen odunun mekanik özelliklerinin ve doğal dış ortam koşullarına karşı dayanımının belirlenmesi - Cambazoğlu, Merve; Tomak, Eylem Dizman; Bursa Teknik Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2021)
Son yıllarda artan çevresel kaygılar nedeni ile ahşap koruma endüstrisinde, modifikasyon işlemlerine ilgi artmaktadır. Bazı emprenye maddelerinin toksik özelliklerinin insan sağlığına zarar vermesi, emprenye işlemi uygulanmış ahşap malzemenin bertarafı sırasında çevrede zehirlilik etkisi yaratması ahşap modifikasyon yöntemlerine yönelimin temel sebeplerindendir. Modifikasyon işlemleri ahşabın biyotik ve abiyotik zararlılara karşı korunmasında etkili bir yöntemdir. Çalışmada kullanılan polikaprolakton polimeri, biyobozunur olması, ahşap malzemeye hidrofobik özellik kazandırması ve çevre dostu olması ile öne çıkmaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,2021
Kaynakça : 62-72 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Ladin; Modifikasyon; Kürleme; Doğal dış ortam testi