Yeni ariliden urasil türevlerinin sentezi, yapı tayini ve sitotoksik aktivite çalışmaları - Halıç, Ayşe (2020)
Günümüzde DNA, replikasyon ve transkripsiyon mekanizmalarındaki kritik rolü nedeniyle, antibiyotik, antikanser ve antiviral ilaçların geliştirilmesinde ana hedeflerden biri durumundadır. Kanser, aids, sıtma ve birçok bakteriyel hastalıkta DNA'ya bağlanan ilaçların etkileri bilinmektedir. Bu nedenle biyoorganik kimya alanında yapılan güncel çalışmalar, cisplatin gibi bilinen komplekslerden daha etkili olan ve daha düşük doku direnci ile potansiyel antikanser ilaç öncüsü olabilecek yeni DNA hedefli bileşiklerin sentezini içermektedir