Silika ve karbon nanotüp ile güçlendirilmiş epoksi nanokompozit sentezi, karakterizasyonu ve deney tasarım teknikleri ile incelenmesi - Yaşaroğlu, İnci (2020)
Bu çalıĢmada baĢta savunma sanayisi olmak üzere çeĢitli alanlarda kullanılabilecek özelliklere sahip nanokompozit malzeme sentezlenmesi amaçlanmıĢtır. Öncelikle epiklorohidrinin 4,4'-(propane-2,2-diyl)diphenol (Bisfenol A) ile reaksiyonu sonucunda DGEBA reçinesi sentezlenmiĢtir. Sentezlenen epoksi reçinesinin karakterizasyonu FTIR ve NMR spektroskopisi ile yapılmıĢtır.