Silika ve karbon nanotüp ile güçlendirilmiş epoksi nanokompozit sentezi, karakterizasyonu ve deney tasarım teknikleri ile incelenmesi - Yaşaroğlu, İnci.; Kaya,Yunus; Bursa Teknik Üniversitesi Kimya Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2020)
Bu çalıĢmada baĢta savunma sanayisi olmak üzere çeĢitli alanlarda kullanılabilecek özelliklere sahip nanokompozit malzeme sentezlenmesi amaçlanmıĢtır. Öncelikle epiklorohidrinin 4,4'-(propane-2,2-diyl)diphenol (Bisfenol A) ile reaksiyonu sonucunda DGEBA reçinesi sentezlenmiĢtir. Sentezlenen epoksi reçinesinin karakterizasyonu FTIR ve NMR spektroskopisi ile yapılmıĢtır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,2020
Kaynakça : 77-81 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Epoksi reçine; Yüzey aktif madde; Karbon nanotüp; Kompozit malzeme