Akımsız Ni-B kaplı cam elyaf takviyesi ile alüminyum matriksli kompozit üretimi ve karakterizasyonu - Yılmaz, Ahmet (2021)
Alümiyum ve alaşımları özellikle otomotiv ve havacılık sanayisinde vazgeçilmez bir malzeme haline gelmiştir. Takviye elemanı ile güçlendirip çeliğe göre daha hafif ama buna kıyasla daha mukavim olan Al-MMK'lerin kullanımı otomotiv ve havacılık sanayisinde artmaktadır. Bu tez çalışmasında matriks olarak A380 (EN AC 46000) alaşımı ve takviye elemanı olarak E sınıfı cam elyaf kullanılarak döküm yöntemi ile metal matriks kompozit (MMK) üretimi yapılmıştır.