Akımsız Ni-B kaplı cam elyaf takviyesi ile alüminyum matriksli kompozit üretimi ve karakterizasyonu - Yılmaz, Ahmet; Uludağ, Muhammet; Bursa Teknik Üniversitesi İleri Teknolojiler Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2021)
Alümiyum ve alaşımları özellikle otomotiv ve havacılık sanayisinde vazgeçilmez bir malzeme haline gelmiştir. Takviye elemanı ile güçlendirip çeliğe göre daha hafif ama buna kıyasla daha mukavim olan Al-MMK'lerin kullanımı otomotiv ve havacılık sanayisinde artmaktadır. Bu tez çalışmasında matriks olarak A380 (EN AC 46000) alaşımı ve takviye elemanı olarak E sınıfı cam elyaf kullanılarak döküm yöntemi ile metal matriks kompozit (MMK) üretimi yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,2021
Kaynakça : 96-102 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Alüminyum metal matriksli kompozit; Cam elyaf; Akımsız Nİ-B kaplama; Mekanik özellikler