Parabolik oluklu güneş kollekterü ile buhar üretimi - Vatansever, Koray; Kara, Yusuf Ali.; Bursa Teknik Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2020)
Buhar, endüstriyel uygulamalarda vazgeçilmez bir unsurdur. Buhar elde edilirken kullanılan fosil yakıtların maliyeti ve çevresel etkileri her geçen gün artmaktadır. Artan fosil yakıt maliyetleri ve yenilenen çevresel düzenlemeler, endüstriyel alanda kullanılan buharın elde edilmesinde yeni yaklaşımların önünü açmaktadır. Gerçekleşen teknolojik yenilikler ile buharın elde edilmesinde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması yaygınlaşmaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,2020
Kaynakça : 39-40 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Parabolik oluklu güneş kollektörü; TRNSYS; Buhar üretimi