Çevresel ortamlarda poli bromlu difenil eter (PBDE) seviyeleri - Yalındağ, Sümeyye (2020)
Polibromlu difenil eter (PBDE)'ler mobilyalarda, halılarda, döşemecilikte kullanılan dolgu malzemelerinde, plastiklerde, inşaat malzemelerinde, televizyonlarda ve daha birçok elektrikli cihazlarda bulunmaktadır. PBDE'ler bromlu alev geciktirici BFR'ler olup, biyobirikime, zehirliliğe ve çevresel problemlere yol açmaktadır. Bu nedenle kullanım ömürleri boyunca çevreye, havaya, toza, toprağa kolayca bağlanabilmektedirler. PBDE'ler atıksu arıtma tesislerine üretim alanlarından, sızıntı sularından, endüstriyel ve evsel atık sulardan deşarj yoluyla ulaşmaktadır.