Geliştirilmiş yüksek mukavemetli çelik sacların bölgesel şekillendirme davranışının delik genişletme testi araştırılması - Ardalı, Refiye; Saray, Onur.; Bursa Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2021)
Otomotiv sektöründe ağırlık hafifletme ve dolayısıyla daha az yakıt tüketen araçların üretilmesi temel tasarım hedeflerinden biri haline gelmiştir. Bu amacın mekanik performanstan ödün verilmeden gerçekleştirilebilmesi, yapısal elemanlarda daha yüksek mukavemete sahip olan gelişmiş yüksek mukavemetli çeliklerin (AHSS) yaygın kullanılmasını gerektirmektedir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,2021
Kaynakça : 61-64 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Delik genişletme testi; Kesme prosesi; DP çeliği; Şekillendirmede kenar çatlakları