Karbon nanotüp katksı ile katmanlı cam, karbon ve aramid elyaf takviyeli hibrit kompozit malzemelerin üretimi ve mekanik performanslarının geliştirilmesi - Ferik, Erdem; Kaboğlu, Cihan; Bursa Teknik Üniversitesi İleri Teknolojiler Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2021)
Kompozit malzemeler iki veya daha fazla sayıda birbirinden farklı malzemelerin belirli düzenlerde makro ölçekte bir araya getirilmeleri ile elde edilen bir malzeme türüdür. Kompozit malzemelerin alt grubunu oluşturan polimer matrisli kompozitler günümüzde birçok sektörde kullanımı tercih edilen bir kompozit malzeme türüdür. Son yıllarda polimer matrisli kompozit malzemelerin kullanım alanlarının genişlemesi bu malzemeler için giderek artan yüksek bir malzeme performansı ihtiyacı oluşturmuştur. Bu ihtiyaç, kompozit malzemelerde ana takviye malzemelerine ek olarak başka malzemeler ile de kompozit malzemenin takviye edilerek polimer matrisli hibrit kompozit yapısı elde edilmesini sağlamıştır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,2021
Kaynakça : 75-80 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Karbon nanotüp; Cam elyaf, karbon elyaf; Kevlar elyaf, vakum