Taşınabilir vinç ile entegre küçük ölçekli hava hattının bölmeden çıkarma çalışmalarında uygulanması ve sistemin verim açısından değerlendirilmesi - Başaran, Adil.; Akay, Abdullah Emin.; Bursa Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2021)
Orman kaynakları toplumun ihtiyaçlarını uzun vadede karşılayabilmek için hassas ormancılık esaslarına göre yönetilmelidir. Özellikle odun esaslı orman ürünleri üretimi sırasında gerçekleştirilen çalışmalar hassas ormancılık yaklaşımı ile yürütülmelidir. Bu kapsamda, uluslararası literatürde endüstriyel olmayan ve sahaya özel ormancılıkta kullanılan "küçük ölçekli ormancılık operasyonları", hassas ormancılık konseptine uygun alternatif yöntemler sunmaktadır
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,2021
Kaynakça : 50-52 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Bölmeden çıkarma, mini hava hattı; taşınabilir el vinci, verim analizi