Ataletsel ölçüm birimleri ile üç boyutlu yörünge tespit sistemlerinin geliştirilmesi - Özcan, Sinan (2021)
Ataletsel ölçüm birimleri (AÖB), robotik, tüketici elektroniği ve sağlık gibi çok geniş uygulama alanlarında konum, hız veya yönelimin belirlenmesi için kullanılmaktadır. AÖB'ler içerdiği ivme ölçer, jiroskop ve manyetometre sensörlerinden elde edilen bilgilerin birleştirilmesi ile hassas ölçümler sunabilmektedir.