Ataletsel ölçüm birimleri ile üç boyutlu yörünge tespit sistemlerinin geliştirilmesi - Özcan, Sinan; Gelen, Gökhan; Bursa Teknik Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2021)
Ataletsel ölçüm birimleri (AÖB), robotik, tüketici elektroniği ve sağlık gibi çok geniş uygulama alanlarında konum, hız veya yönelimin belirlenmesi için kullanılmaktadır. AÖB'ler içerdiği ivme ölçer, jiroskop ve manyetometre sensörlerinden elde edilen bilgilerin birleştirilmesi ile hassas ölçümler sunabilmektedir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,2021
Kaynakça : 86-88 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Ataletsel Ölçüm Birimi (AÖB).; İvmeölçer, makine öğrenmesi; Robot, DNN, Kalman Filtresi