Korilaginin genotoksik ve mitomisin-C' ye karşı antigenotoksik etkilerinin değerlendirilmesi - Turan, Elif.; Taner, Gökçe; Bursa Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2021)
Bitkilerin kök, gövde, yaprak, meyve gibi organlarında organik yapılı çok sayıda ikincil metabolit çeşidi bulunur. Bu bileşiklerin, serbest radikallerin oluşturduğu genetik hasara karşı koruyucu ve önleyici etkileri olduğu birçok çalışmada belirtilmiştir ve bu doğal bileşiklerin antioksidan etkileri üzerine çalışmalar hala devam etmektedir. Bu alanda özellikle polifenoller üzerinde yoğun oranda araştırma yapılmaktadır ve in vitro çalışmalarda yaygın olarak insan periferal lenfosit hücreleri kullanılmaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,2021
Kaynakça : 43-50 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Korilagin, antioksidan