Türkiye'nin Bosna- Hersek ile olan siyasi ve iktisadi ilişkileri (1990-. 2010 dönemi) - Bay, Halil; Bay, Halil; Bursa Teknik Üniversitesi Uluslararası Ekonomi Politikası Anabilim Dalı (Bursa, 2020)
Uluslararası arenada devletler birbirleriyle diplomatik ilişkilerini geliştirmeye özen göstermektedir. Birçok ülke karşı tarafla kendi ulusal çıkarı için ilişkiler kurmaktadır. Fakat Türkiye ve Bosna-Hersek'in ilişkileri bu çıkar ilişkisinden çok ötededir. Türkler ve Boşnaklar uzunca süre aynı kaderi paylaşmışlardır. Birbirlerine kültürel ve dini yönden sıkı sıkıya bağlanmışlardır. Günümüzde ise bu ilişkiler yine aynı özenle devam etmektedir. Bu çalışmada, Türkiye ve Bosna-Hersek'in 1990- 2010 tarihleri arasındaki siyasi ve iktisadi ilişkileri ele alınmaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,2020
Kaynakça : 79-88 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Türkiye, Bosna-Hersek.; Yugoslavya, Siyaset, İktisat