Tip-2 bulanık sistemler kullanılarak teknoloji yol haritalarının iyileştirilmesi - Barip, Semanur (2021)
İş dünyasında Ar-Ge ve inovasyon çıktılarının önemi her geçen gün artmaktadır. Sürdürülebilir başarı için yürütülecek Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin teknoloji oryantasyonu ve strateji ile uyumu teknoloji yönetim süreçleri ve araçları ile desteklenmelidir. Bu aşamada ilk olarak Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini yönlendiren teknoloji yol haritaları akla gelmekte ve iş dünyasında yaygın kullanımı gözlemlenmektedir. Teknoloji yol haritaları, teknoloji gelişimi ve değişimini ilgili diğer katmanlarla (ürünler, hizmetler, pazar vb.) ilişkilendiren ve karar vermeye yardımcı olan araçlardır.