Yüklüyor…
Türkiye'de yaygın olarak yetişen sarımsak genotiplerinin antimikrobiyal etkilerinin belirlenmesi /
Sarımsak, zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olarak doğada bulunan en etkili antibiyotiklerden biridir. Antimikrobiyal özellikleri ile doğal koruyucu olarak kullanılmaktadır. Sarımsağın antimikrobiyal özellik göstermesini sağlayan, sarımsağa tipik kokusunu ve tadını veren allisin bileşiğidir....
Yazar: | Çalışkan, Bilge |
---|---|
Kurumsal yazarlar: | Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Fen Bilimleri Enstitüsü |
Diğer Yazarlar: | Cinar, Aycan (tez danışmanı.) |
Materyal Türü: | Tez |
Dil: | Türkçe |
Baskı/Yayın Bilgisi: |
Bursa,
2021.
|
Konular: | |
Online Erişim: | https://hdl.handle.net/20.500.12885/2752 OPAC'ta görüntüle |
Benzer Materyaller
-
Determination of the optimal location of a 2-DoF manipulator for minimal energy consumption during a predefined task /
Yazar:: Kopmaz, Mehmet Beşir -
Bursa ilinden elde edilen kestane balının antioksidan, antimikrobiyal, sitotoksik, genotoksik ve antigenotoksik etkilerinin araştırılması /
Yazar:: Arda, Beyza
Baskı/Yayın Bilgisi: (2022) -
Sarımsak kitabı /
Baskı/Yayın Bilgisi: (2006) -
Kolin klorür ve organik asit bazlı derin ötektik çözücülerin biyobozunur filmlerde plastikleştirici etkilerinin araştırılması ve karakterizasyonu/
Yazar:: Akman, Özgür -
Sinamaldehit içeren polilaktik asit esaslı nanolif ambalajın kaymak raf ömrü üzerine etkisi/
Yazar:: Tırancıoğlu, Elif