Alkil keten dimerin doğal lif ve cam elyaf takviyeli biyopolimer kompozitlerin performans özellikleri üzerine etkisi - Çaylak, Sena (2021)
Son yıllarda artan çevre bilincinin getirdiği üretimde sürdürülebilirlik ve yenilenebilirlik kaygısı, çevre dostu kompozitlerin kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. İçeriğindeki malzemelerden en az birisinin doğal olması ile tanımlanan biyokompozitlerin, alternatiflerine kıyasla çok daha çevre dostu olmalarına karşın, hidrofilik yapıda olmaları ve mekanik özelliklerinin zayıf olması sebebiyle sanayide kısıtlı alanda kullanılmaktadır