Alkil keten dimerin doğal lif ve cam elyaf takviyeli biyopolimer kompozitlerin performans özellikleri üzerine etkisi - Çaylak, Sena.; Ertaş, Murat; Bursa Teknik Üniversitesi Biyokompozit Mühendisliği Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2021)
Son yıllarda artan çevre bilincinin getirdiği üretimde sürdürülebilirlik ve yenilenebilirlik kaygısı, çevre dostu kompozitlerin kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. İçeriğindeki malzemelerden en az birisinin doğal olması ile tanımlanan biyokompozitlerin, alternatiflerine kıyasla çok daha çevre dostu olmalarına karşın, hidrofilik yapıda olmaları ve mekanik özelliklerinin zayıf olması sebebiyle sanayide kısıtlı alanda kullanılmaktadır
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,2021
Kaynakça : 71-76 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- Tezler; Poli(laktik) Asit; Alkil Keten Dimer; Cam Elyaf, Hidrofobik