Bursa Karacabey subasar ormanlarının dişbudak ve kızılağaç türlerinin kök kütlesi ve kök karbon ve azot stoklarının araştırılması - Tanı, Mert.; Sarıyıldız, Temel; Bursa Teknik Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2021)
Yapılan çalışma ile birlikte ülkemizde gerçekleştirilen biyokütle çalışmalarında eksik bırakılmış bir konu olan subasar ormanlarındaki toprak altı kök miktarı ve kök karbonu ile kök azot stoklarına dair dişbudak ve kızılağaç saf meşcerelerinden ilk veriler elde edilmiş ve yapılan çalışma ile toprak üstü biyokütlenin yanında, toprak altı kök biyokütlesinin de subasar ormanlarda görülen yüksek orandaki organik karbon ve azot birikiminin önemli sebepleri arasında olduğu ortaya konulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,2021
Kaynakça : 99-104 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- tezler; Karacabey subasar ormanları; Kök karbon ve azot stokları