Soğuk dövme kalıplarında gerilme analizi - Bağcı Arık, Tamariye (2021)
Bu çalışmada; soğuk dövme yöntemi ile üretilen kademeli bir perçinin şekillendirilmesi için kullanılan ve tahmin edilen ömürden daha erken kırılan bir soğuk dövme kalıbının gerilmelere karşı sergilediği davranışlar incelenmiştir. Kalıpta kırılmaya neden olan sebepler araştırılmış kalıbın ömrünü iyileştirmeye yönelik yeni kalıp tasarımları geliştirilmiştir. Geliştirilen kalıp tasarımları ile mevcut durumda kullanılan kalıbın gerilme halleri sonlu elemanlar yöntemi (SEY) ile incelenmiştir