Hidrolik test makinalarının performansının bulanık mantık temelli bir yaklaşımla incelenmesi - Anlak, Serkan; Düven, Ekrem; Bursa Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2021)
Hidrolik test makinalarının çalışması esnasında sistem çıkışında (uç noktada) arzu edilmeyen titreşimler ve set değerine oturmama gibi bazı olumsuzluklar oluşabilmektedir. Bu çalışmada, bulanık mantık temelli bir yaklaşım ile bu olumsuzlukların giderilmesi ve sistem performansının iyileştirilmesi amaçlanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,2021.
Kaynakça : 53-56 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- tezler; Bulanık Mantık; Hidrolik Sistem