Sucuk baharatı karışımı uçucu yağları ile zenginleştirilen poli laktik asit esaslı nano-liflerin çözelti üflemeli eğirme tekniği ile üretimi - Özcan, İklime; Sarıcaoğlu, Furkan Türker; Bursa Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı; Fen Bilimleri Enstitüsü (Bursa, 2021)
Bu çalışmada biyobozunur özelliğe sahip olan polilaktik asit (PLA) içerikli biyoaktif bileşen katkılı nanoliflerin çözelti üflemeli eğirme yöntemi ile üretilmesi ve karakterizasyonunun belirlenmesi amaçlanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü,2021
Kaynakça : 43-48 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- tezler; Çözelti üflemeli eğirme yöntemi; Antioksidan aktivite; Esansiyel yağ