Elektrik direnç kaynağında kaynak parametrelerinin optimizasyonu - Ülkü, Merve; Yüce, Celalettin; Bursa Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2021)
Bu tez çalışması kapsamında, DP1180 1,2 mm çelik saclar kaynaklı birleştirme için kullanılmıştır. Elektrik direnç punta kaynağı ile birleştirmeden sonra gri ilişkisel analiz yöntemi ile kaynak parametreleri optimize edilmiştir. Daha sonra genetik algoritma ile maksimum çekme mukavemeti ve minimum batma oranı için en uygun kaynak kombinasyonları belirlenmiş ve deney sonuçları tahmin edilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2021
Kaynakça: 52-54 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- tezler; Elektrik direnç nokta kaynağı; Taguchi yöntemi; Gri ilişkisel analiz