Arı sütü ve kestane balı karışımının antioksidan, antimikrobiyal, sitotoksik, genotoksik ve antigenotoksik etkilerinin araştırılması. - Kıldalı, Elife; Taner, Gökçe; Bursa Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Anabilim Dalı; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (Bursa, 2021)
Bu tez çalışmasında arı sütü ve kestane balı karışım halinde kullanılmıştır. 1:5 oranında hazırlanan karışımın antioksidan ve antimikrobiyal aktivitesi; BEAS-2B (sağlıklı epitelyal akciğer hücresi) ve A549 (kanser hücresi) üzerinde sitotoksik, genotoksik ve antigenotoksik etkileri belirlenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) -Bursa Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü,2021
Kaynakça : 74-90 sayfa.
Keywords: Bursa Teknik Üniversitesi. -- tezler; Arı sütü; Kestane balı